Punselie

Verleden: Punselie is de achternaam van een bakkersfamilie die rond 1643 van Zwitserland naar Nederland verhuisde. In 1872 begonnen zij een bakkerij in Gouda. Opa Johannes specialiseerde zich al snel in koekjes: Gouda ruitjes, Gouda sprits, Goudse mop, of Goudse Jan Hagel. Zoon Bertus was in 1945 de bedenker van ” de vervanger van de Goudse stroopwafel “. Naar verluidt was dat nodig omdat de koster van de Sint Janskerk had verteld dat er geen geld in kas was om het zangkoor op echte te trakteren. Bertus plakte 2 Goudse ruitjes op elkaar met een stroopvulling van karamel ertussen en de Punselie was geboren.

Later ging de bakkerij zich toeleggen op de productie van een koekje. Ze bedachten de eerste plastic tray en verpakten hun koekjes  met de eerste Nederlandse verpakkingsmachine. Toen Bertus met pensioen ging namen zijn twee zonen het bedrijf over.

Punselie en nu

Thans staat het bedrijf, waar 40.000 koekjes per uur geproduceerd worden, onder leiding van kleinzoon Ronald Punselie. Het bedrijf bevindt zich midden in de binnenstad van Gouda en heeft, hoewel het natuurlijk voldoet aan de eisen van deze tijd, een nostalgische en museale uitstraling.

Punselie en korting

 € 2,50 korting per persoon
– maximaal 4 personen inclusief een rondleiding van ongeveer 45 minuten
– reserveren is verplicht via e-mail: maria@punselie.nl of telefonisch 06 – 81405508 / 0182 – 514018
– korting is niet geldig in combinatie met andere acties en of kortingen

Om van deze korting gebruik te maken, bestelt u de NapPas online. De NapPas geeft u niet alleen korting voor Punselie maar ook nog eens op diverse andere uitjes. NapPas is aangesloten bij een breed aanbod aan dagjes uit door Nederland. Er zit dus altijd wel een leuk uitje voor u bij. Het is dan ook de ideale oplossing voor het gezin, want de kortingen lopen op tot 50%!

Twijfel niet langer en profiteer van aantrekkelijke kortingen. Bestel de NapPas daarom vandaag nog!

 

 

Uw Korting

€ 2,50 korting per persoon

Bestellen »

Video

Informatie

  • Punselie
  • Leeftijdscategorie: Jong en Oud
  • Type Dagje weg: Diverse leuke dagjes uit, Unieke belevenis
  • Spieringstraat 107
  • Gouda
  • Zuid-Holland
4 mensen op één NapPas!